ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Εμμανουηλ Κουντουρης

Εμμανουηλ Κουντουρης

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

O Εμμανουήλ Κουντούρης έχει Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών (1979) από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Διδακτορικό Δίπλωμα (1998) από το ίδιο Τμήμα με τίτλο “Η Εξέλιξη της Οικονομικής Σκέψης στην Ελλάδα: 1837-1942”. Διδάσκει από το 1982 μαθήματα Ελληνικής Οικονομικής Ιστορίας, Πολιτικής Οικονομίας και Μικροοικονομικής Ανάλυσης.

Χριστοφορος Σκαμνακης

Χριστοφορος Σκαμνακης

Επ. Καθηγητής, Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ο Χριστόφορος Σκαμνάκης είναι σήμερα επίκουρος καθηγητής. Σπούδασε κοινωνική πολιτική και ανθρωπολογία και το 2003 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2004 έως το 2018 δίδαξε στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το ερευνητικό του έργο εντοπίζεται στα ζητήματα των πολιτικών κοινωνικής προστασίας με έμφαση τις μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, ειδικά στο τοπικό επίπεδο. Οι μελέτες του αφορούν τις διαδικασίες και πρακτικές που εθνικές και υπέρεθνικές πολιτικές απολήγουν στους μηχανισμούς κοινωνικής προστασίας στο τοπικό επίπεδο και τις παρεμβάσεις των φορέων της αυτοδιοίκησης. Παράλληλα εργάζεται στη μελέτη της υλοποίησης της κοινωνικής πολιτικής μέσω της μικρο-ανάλυσης των μηχανισμών κοινωνικής προστασίας.

Κατεβάστε ομιλίες του εδώ: [1],

Αποστολος Δεδουσοπουλος

Αποστολος Δεδουσοπουλος

Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ο Απόστολος Δεδουσόπουλος διδάσκει Οικονομικά της Εργασίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης από το 1989. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Kent at Canterbury (M.A. Econ. και Ph.D. Interdisciplinary Social Studies). Έχει διατελέσει μέλος του διδακτικού προσωπικού του Κέντρου Μετάφρασης και Διερμηνείας (Κέρκυρα). Ειδικός Επιστήμονας στη Διεύθυνση Μελετών του ΟΑΕΔ και επιστημονικός σύμβουλος του ευρωβουλευτή Κώστα Φιλίνη (1986-87). Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο στον ευρύ τομέα των οικονομικών της εργασίας. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η θεωρία του κράτους, η εκπαιδευτική πολιτική και η φιλοσοφία της οικονομικής επιστήμης. Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Κοινωνικής Πολιτικής (2008-2010).

Κατεβάστε ομιλίες του εδώ: [1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Ιορδανης Ψημμενος

Ιορδανης Ψημμενος

Καθηγητής, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ο Ιορδάνης Ψημμένος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Κοινωνική Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Newcastle (BA), και Βιομηχανική Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Durham (PhD) της Μ. Βρετανίας. Ασχολείται με τις κοινωνικές επιπτώσεις από την ευέλικτη απασχόληση, την εργασία του μεταναστευτικού εργατικού δυναμικού, και την παγκοσμιοποίηση των συστημάτων εργασίας και απασχόλησης. Έχει εκδώσει μελέτες στους παραπάνω τομείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κατεβάστε ομιλίες του εδώ: [1], [2], [3], [4], [4.1], [5], [6], [7],

Βιβιαν Γαλατα

Βιβιαν Γαλατα

Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η Βίβιαν Γαλατά είναι Νομικός και Κοινωνιολόγος, Διδάκτορας Εργατικού και Κοινωνικού Δικαίου από το Γενικό Τμήμα Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσε με Άριστα τη Διατριβή της με τίτλο: «Η Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας» υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γεωργίου Φ. Κουκουλέ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία και Κοινωνική Έρευνα (MA Sociology and Social Research) στο Newcastle University, Department of Sociology. Επιπλέον, είναι κάτοχος των Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών Licence Spéciale en Droit Européen και Licence Spéciale en Droit Comparé από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών και τη Νομική Σχολή του Université Libre de Bruxelles (U.L.B.) και κάτοχος Πτυχίου Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκπονεί τη Μεταδιδακτορική της Έρευνα στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου υπό την επίβλεψη του Καθηγητή κ. Ιορδάνη Ψημμένου. Η έρευνα της με θέμα «Οι δεξιότητες στην ελληνική αγορά εργασίας κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης» εξετάζει τις αλλαγές που επήλθαν στην εργασία και στο διαχωρισμό των δεξιοτήτων μέσα σε ένα επάγγελμα κατά την περίοδο της κρίσης. Επίσης, συντονίζει έρευνα στο ΚΕΚΜΟΚΟΠ με τίτλο: «Σχετική αποστέρηση σε περιόδους κρίσης: Μια συγκριτική μελέτη των εργαζομένων σε χαμηλόμισθες/χαμηλού κύρους θέσεις εργασίας»

Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Κοινωνική Πολιτική με έμφαση στη μετανάστευση, εργασία, οργάνωση, επαγγελματική κινητικότητα, δεξιότητες, επαγγελματικά προσόντα, οικονομική κρίση, εκπαίδευση ενηλίκων, ανισότητες και διακρίσεις στην εργασία. 

Κατεβάστε ομιλίες της εδώ: [1], [2],

Διονυσιος Γραβαρης

Διονυσιος Γραβαρης

Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο Διονύσης Γράβαρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 και μεγάλωσε στις γειτονιές της. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Ελλάδα και στον Καναδά και από το 1985 δίδαξε αρχικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σήμερα είναι καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2008 είναι επιστημονικός διευθυντής στο Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Υπό την τελευταία του ιδιότητα έχει επιβλέψει την εκπόνηση μελετών για την κατάσταση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην περίοδο της κρίσης ενώ, παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε δράσεις στήριξης αυτών των επιχειρήσεων σε τοπικό – και όχι μόνο – επίπεδο.

Χριστος Παπαθεοδωρου

Χριστος Παπαθεοδωρου

Καθηγητής, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Ο Χρίστος Παπαθεοδώρου είναι Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο του Bath (MSc) και στο London School of Economics – LSE (PhD-διδακτορικό). Στο LSE πραγματοποίησε επίσης μεταδιδακτορική έρευνα. Διετέλεσε κοσμήτορας στη Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών και Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ήταν επιστημονικός υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδας «Κοινωνικής Πολιτικής, Φτώχειας και Ανισοτήτων», στο Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (2010-2016). Υπήρξε ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, επισκέπτης ερευνητής στο LSE-STICERD και επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο VU Amsterdam. Είναι ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Κοινωνικής Πολιτικής όπου διετέλεσε πρόεδρος (2010-2011) και μέλος του ΔΣ (2002-2008). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του εστιάζονται σε θέματα πολιτικής οικονομίας της κοινωνικής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας, διανομής και αναδιανομής του εισοδήματος, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, μακροοικονομικού περιβάλλοντος και κοινωνικής προστασίας, σχέσης μεταξύ λειτουργικής και προσωπικής διανομής του εισοδήματος. Έχει συμμετάσχει και συντονίσει (ως επιστημονικά υπεύθυνος) πολλά ερευνητικά έργα και μελέτες στα γνωστικά αυτά πεδία.

  • Προσεχώς

    No Upcoming Events found!

Codesplay © 2018