Διεπιστημονικά Σεμινάρια για την Kρίση

Στα πλαίσια μιας ευρύτερης ανάγκης ανάπτυξης του επιστημονικού διαλόγου για την κρίση, διοργανώνεται ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων με στόχο την κριτική διεπιστημονική προσέγγιση του φαινομένου.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι να αναδειχθούν πολύπλευρες προσεγγίσεις πάνω στα ζητήματα της κρίσης, δίνοντας έμφαση στα αίτια και κυρίως στις επιπτώσεις, στο σύνολο των κοινωνικών δομών και κοινωνικών υποκειμένων.

Πιο συγκεκριμένα, στο σεμινάριο αναλύονται οι ευρύτερες θεωρητικές και μεθοδολογικές προκλήσεις για τη διερεύνηση των μεταβολών που υφίστανται η ελληνική κοινωνία και τα κοινωνικά στρώματα, τόσο όσον αφορά τις συνθήκες ζωής όσο και τα νοήματα και τις συλλογικές δράσεις που αναπτύσσονται.

Μέσα από την ανάλυση των παραπάνω τονίζεται η σημασία της σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής και των κοινωνικών, οικονομικών, πολιτικών και ανθρωπιστικών επιστημών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν σε μια κοινωνία σε περιόδους κρίσης.

 

Οργανωτική Επιτροπή:

Σοφία Βιδάλη, Απόστολος Δεδουσόπουλος, Μαρίνα Μαροπούλου, Χρήστος Παπαθεοδώρου, Ελένη Πρόκου, Χριστόφορος Σκαμνάκης, Ιορδάνης Ψημμένος

Υλικό Σεμιναρίου:

Codesplay © 2018